Fråga: Hur mycket kostar simskolan per termin?
Svar: den kostar 1320 + medlemsavgift på 130 kr
Fråga: Vad lär sig barnen i simskolan?
Svar: På simskolan lär sig barnen simteknik, säkerhet och vattenvana. Tekniken som övas på i vattnet under simskolan fokuserar på bentagen och armtagen. Vi fokuserar på kombinationen med armtag, bentag och fötter. När vi doppar huvudet, hoppar, flyter och roterar i vattnet tränar vi på vattenläge och balans som är grunden till att kunna simma vid vattenytan. Vi övar på säkerhet i vattnet i form av klädsim i slutet av varje termin för att barnen ska få testa på att simma med kläder så att det vet hur det känns.
Fråga: Hur ska jag tänka när jag väljer grupp?
Svar: I många fall kan det vara svårt att veta vilken nivå barnet ska börja men vi brukar rekommendera att man läser på våran hemsida där man kan se krav för att börja i gruppen samt vad dem lär sig under terminen och vilka krav det finns för uppflyttning. I många fall är det bättre att man väljer en grupp som är lite för lätt, än en grupp som kanske blir för svår eftersom en för svår grupp kan bli utmanande och det kan ta på barnets självförtroende negativt som i vissa fall kan sluta med att barnet inte tycker att det är kul att simma för att det blir för stor press. Om man väljer en för svår grupp kan det även påverka simtekniken negativt då en elev kanske inte klarat målen för gruppen men direkt börjar med deras teknik kan det lätt bli fel i inlärningsprocessen. För att undvika att det blir en för svår grupp kan man höra av sig om provsimning och få en rekommenderad grupp, det är såklart möjligt att byta grupp om eleven känner att det är för lätt eller för svårt.
Fråga: Går det att byta grupp om jag har valt fel nivå?
Svar: ja det går bra att byta grupp om det är inom samma terminsstart som anmälan gjorts.
Fråga: Hur mycket kostar ett simmärke?
Svar: Ett simmärke kostar 45 kr.
Fråga: Ska jag som förälder vara med i vattnet?
Svar: De kurser som finns är inte designade utifrån att en förälder ska vara med i vattnet. Däremot kan det ibland behövas en förleder i vattnet dem första gångerna runt terminsstart, beroende på hur tryggt barnet känner sig i den nya miljön och även i vattnet. Det finns flytdynor och